Prezenţă românească în cadrul Festivalului de Film al Uniunii Europene de la Ottawa şi Vancouver

În perioada 15 noiembrie – 2 decembrie 2012 va avea loc, la Ottawa, cea de 27-a ediţie a Festivalului de Film al Uniunii Europene care reuneşte producţii cinematografice recente din 26 de ţări.

Cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, România este reprezentată în cadrul acestui Festival de filmul Tatăl fantomă (2011), în regia lui Lucian Georgescu.

Filmul va fi proiectat la Ottawa, la sediul Library and Archives Canada (395, Wellington Street), sâmbătă, 24 noiembrie 2011, ora 19.00.

Festivalul de Film al Uniunii Europene se va desfăşura şi la Vancouver, în perioada 23 noiembrie – 6 decembrie 2012,  la sediul Pacific Cinémathèque (1131 Howe Street), pelicula Tatăl fantomă fiind proiectată vineri, 30 noiembrie 2012, de la ora 20.30.

Mai multe detalii despre filmele prezente în festival şi despre orarul proiecţiilor puteţi găsi pe site-ul oficial al Festivalului de Film al Uniunii Europene la  adresele www.euff.ca şi www.eufilmfestival.com

Despre filmul Tatăl fantomă (2011)

Distribuţia: Marcel Iureş, Mihaela Sîrbu, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc

Secenariul & Regia: Lucian Georgescu

Tatăl Fantomă este portretul în tușe impresioniste a himerei unui bărbat speriat de apropierea amurgului vieții, deși bîntuit încă de fantomele copilăriei. Filmul curge în ritm de tango, balansînd permanent între lumea nouă și vechiul continent, între copilărie și maturitate, între basm și thriller, între ficțiune și realitate, între dragoste și amenințare, între căutare și fuga de responsabilitate, între banal și supranatural, între amintire și speranță. Tatăl fantomă nu este un film de gen și nici un gen de film anume, ci un road movie fusion, cu toping de dulceață de cireșe amare, în care destinația finală este drumul însuși pe post de desert. Recomandat amatorilor de ficțiune corpolentă, bonomă și tandră, a se consuma cu generozitate. (Lucian Georgescu, http://www.tatalfantoma.ro)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s