Mesajul dlui Prof. Roventa pentru duminicӑ, 9 decembrie

Suntem aproape de 9 decembrie, întâlnirea cu democraţia. Dacӑ se poate, v-aş ruga sӑ participaţi la vot indiferent cu cine veţi vota. Altfel, cei care vor participa îşi vor impune alesul.In alegerea dvs. vӑ sugerez sӑ tineţi cont de trei factori: locaţia candidatului, contribuţia/programul şi credibilitatea lui. Nu cred cӑ cineva care trӑieşte la Bucuresti de 20 de ani, cunoaşte problemele românilor din diaspora şi specificul aşteptӑrilor lor. Nu cred cӑ poate sӑ reprezinte românii din Diaspora. Alesul ar trebui sӑ trӑiascӑ în diaspora de cel puţin 10 ani. Apoi ce a facut pâna acum pentru comunitatea româneascӑ din diaspora şi ce doreşte sӑ facӑ, concret, în continuare. In cele din urmӑ, credibilitatea, profilul şi seriozitatea candidatului. Cu toate cӑ se doreşte sӑ se mascheze acest aspect, e important de ştiut cӑ USLul este pro Rusia iar ARDul pro Europa şi America. Noi trӑim în America şi vom sprijini şi face lobby pentru pӑstrarea şi întӑrirea legӑturilor cu SUA si Canada.

Bătălia pentru un loc demn al României în rândul ţărilor lumii se va duce cu materie cenuşie, cu raţiune bine structurată, cu curajul experienţei şi al răspunderii. Trezirea la realitatea extrem de complexă a timpurilor noastre se face cu o solidă bază academică dublată de experienţă, cu capaciatate inteligentă de a gândi sisteme noi. Lupta noastră este de a aduce România în rândul ţărilor moderne, acolo unde îi este locul.

Diaspora trebuie sa aibe si va avea un rol important în reînnoirea clasei politice româneşti, sӑ abordeze problemele majore cu maturitate şi seriozitate, sӑ inspire încredere şi respect prin ceea ce au realizat în viaţӑ.

Asa sӑ ne ajute Dumnezeu !!!
Eugen Ionel Roventa, Ph.D
http://www.eugeneroventa.ca
eugene.roventa@gmail.com

vote ard dec 2012
vote ard dec 2012
Reclame

Un gând despre „Mesajul dlui Prof. Roventa pentru duminicӑ, 9 decembrie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s