44 de lectorate de limbă şi civilizaţie română deschise în 26 de ţări de pe trei continente

Scris de Bucuresti, Romania/Romanian Global News

Joi, 02 Octombrie 2014

images (2)Ministerul Afacerilor Externe sprijină un număr de 44 de lectorate de limbă şi civilizaţie română deschise în 26 de ţări de pe 3 continente, precizează ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ocazia deschiderii anului universitar 2014 – 2015, transmite Romanian Global News.

„Ministerul Afacerilor Externe este implicat atât în promovarea în străinătate a sistemului românesc de învăţământ, cât şi în stabilirea cadrului colaborării în domeniu cu diverse state, dar şi în sprijinirea formării de specialişti români în străinătate. MAE negociază şi încheie, între alte documente interguvernamentale, acorduri şi programe de colaborare pe baza cărora se desfăşoară schimburile bilaterale în domeniile educaţiei şi ştiinţei. Aceste documente prevăd schimburile de specialişti, de studenţi şi de profesori, acordarea de burse de studiu, precum şi organizarea unor evenimente sau participarea la manifestări ştiinţifice şi culturale, toate acestea contribuind la promovarea sisemului de învăţământ românesc în străinătate”, se mai arată in documentul menționat.

Anual, MAE acordă anual 85 de burse cetăţenilor străini provenind din statele nemembre UE.

Acestea au ca scop atât promovarea învăţământului românesc, cât şi formarea viitoarelor elite intelectuale ale altor ţări, pornind de la premiza că investiţia în educaţia tinerei generaţii este profitabilă nu doar primitorului, ci şi donatorului.

Sursa: Prof. Eugen Roventa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s