CLUBUL NOILOR VENIŢI

Fundaţia CARPATINA a avut iniţiativa de a organiza lunar o întâlnire cu noii veniţi în regiunea capitalei naţionale – Ottawa, Gatineu şi împrejurimi – cu scopul de a-i ajuta în demersurile lor de integrare, de înţelegere a pieţei muncii, şi de a le uşura accesul la serviciile publice.

Rezultatele chestionarului

Comunitatea românească a fost invitată să răspundă unui chestionar online cu privire la oportunitatea desfăşurării unei astfel de activităţi. Mulţumim tuturor celor care au completat acest sondaj. Iată rezultatele lui:

1. Crezi că noii veniţi din România au nevoie de ajutorul comunităţii pentru a se integra mai uşor?

2. Care crezi că ar fi cea mai bună zi din săptămână pentru o întâlnire lunară cu noii veniţi?


3. Unde ai (fi) avut nevoie de ajutorul comunităţii cand ai ajuns în Canada?


4. Care crezi că sunt modalităţile cele mai eficiente de a-i ajuta pe noii veniţi?


5. De câţi ani eşti în Canada?


6. Doreşti să participi la un astfel de program?

Reclame

4 gânduri despre „CLUBUL NOILOR VENIŢI

 1. O idee geniala ar fi crearea unei baze de date cu orientare academica si profesionala pentru noii veniti care au studii superioare. Ma refer la informatii despre universitati, ce profil au ? pentru ce domeniu pregatesc ? etc. Dar si despre piata muncii, companii, nume, domeniu etc.
  As fi curios ce sfaturi i-ati da unui medic care a profesat in Romania si alege sa vina sa se stabileasca in Gatineau. Dar unui avocat, sau arhitect ? De asta, si cu trimisul la scoala, trebuie stiut care din ele, daca e sa fie.
  mihai maris

 2. Buna ziua Mihai!
  Multumim pentru mesaj. Vom transmite sugestiile si intrebarile tale grupului de voluntari care se ocupa de gestionarea acestui proiect. Probabil ca dupa ce vom cunoaste profilul demografic si profesional al noilor veniti din regiunea capitalei nationale vom avea o idee mai buna despre lista de prioritati.

  Sanatate si voie buna!
  Echipa Carpatina

 3. Copilul meu si ex-sotul sunt nou veniti in OTTAWA. Cum ar putea sa ia legatura cu Dvs , sa se integreze in comunitatea de romani? As vrea mai ales pentru copil, 14 ani, sa aiba cu cine sa vorbeasca, sa se socializeze, sa se joace, avand in vedere ca tatal este la serviciu toata ziua si mai putin versat in activitatile parentale full time. Ar avea nevoie de putin suport, niste sfaturi, mai ales in legatura cu liceul care este diferit de cel romanesc, el trebuia sa treaca in clasa a 8-a la noi dar a trecut a9-a la un liceu canadian. Este posibil sa imi dati o adresa, nr de telefon, adresa bisericii ortodoxe la care sunt mai multi romani? Exista si un program de intalniri pentru copii, parinti singuri, etc?

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Neli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s